Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Lainaa.com

Lentäminen voi joskus olla stressaavaa ja epämukavaa, mutta on olemassa keinoja tehdä matkasta mahdollisimman mukava ja miellyttävä kokemus. Olitpa sitten matkalla lähelle tai kauas, tässä artikkelissa jaan parhaat vinkit, joiden avulla voit tehdä lentomatkailusta nautinnollisempaa.

1. Valmistaudu hyvin ennen lentomatkaa

Hyvä yöuni on ensiarvoisen tärkeää ennen lentomatkaa. Pyri nukkumaan vähintään seitsemän tuntia ennen lentoa, vaikka aiotkin torkahtaa lennolla. Levänneenä pystyt paremmin käsittelemään mahdollisia yllätyksiä, kuten myöhästyneitä lentoja tai äänekkäitä matkustajia. Huolehdi myös siitä, että pakkaat mukaasi tarpeellisia mukavuustuotteita, kuten tyynyn, silmälaput, korvatulpat ja lämpimän peiton.

Vaikka kohteessasi olevat hotellit, kuten Pärnu hotellit odottavat ja tarjoavat pehmeän pedin raskaan matkan jälkeen, on silti hyvä levätä ennen lentoa ja sen aikana.

2. Huolehdi verenkierrosta ja vältä turvotusta

Lentäminen pitkiä matkoja voi lisätä veritulpan riskiä joillakin ihmisillä. Erityisesti korkealla lentäminen lisää tätä riskiä. Käytä kompressiosukkia, jotka auttavat vähentämään veritulppien riskiä ja lievittävät turvotusta jaloissa. Lisäksi suositellaan, että nouset ylös ja kävelet käytävää pitkin säännöllisin väliajoin etenkin, jos olet korkean veritulppariskin henkilö. Liike auttaa myös vähentämään matkustamisen aiheuttamaa turvotusta.

3. Huomioi erityistarpeet

Jos sinulla on vamma tai erityistarpeita, lentoyhtiöt ovat velvollisia tarjoamaan sinulle tarvittavan avun. Saadaksesi parhaan mahdollisen avun, saavu portille vähintään 90 minuuttia ennen lennon lähtöaikaa. Tällä tavoin sinulla on aikaa pyytää tarvitsemasi asiat ennen kuin lentoyhtiön henkilökunta joutuu käsittelemään koko lennon matkustajien tarpeet. 

Saapuminen ajoissa antaa sinulle myös aikaa soittaa lentoyhtiön valituksen ratkaisuvastaavalle, joka on laillisesti velvollinen auttamaan saavutettavuuteen liittyvissä matkaongelmissa.

4. Muista tämä matkustaessa pyörätuolin kanssa

Matkustaessa pyörätuolin kanssa asiat voivat monimutkaistua. On tärkeää tehdä asianmukaiset valmistelut ja varmistaa, että lentoyhtiö pystyy tarjoamaan tarvittavan avun. On myös hyödyllistä tietää, että liitettävän pyörätuolin säilyttäminen lentokoneen matkustamossa on oikeutesi, ja lentoyhtiön on ainakin yritettävä löytää tilaa sille. Kysy lisää lentoyhtiöstä, jos matkustat pyörätuolin kanssa.

5. Huolehdi hygieniasta ja terveydestä lennon aikana

Lennon aikana on erityisen tärkeää pitää huolta hygieniasta ja terveydestä lentomatkan aikana. Käytä korkealaatuisia maskeja tai hengityssuojaimia, etenkin ahtaissa tiloissa, kuten lentokenttien käytävillä ja lentokoneissa. 

Pidä myös huolta käsihygieniasta. Pese kädet huolellisesti käyttämällä saippuaa ja vettä, ja käytä tarvittaessa käsidesiä. Älä unohda myöskään juoda tarpeeksi vettä lennon aikana, koska lentokoneen kuivat olosuhteet voivat aiheuttaa ihon ja limakalvojen kuivumista sekä nestehukkaa.

Muista myös, että hotelliin saapuessasi sinun tulisi pestä kädet ja pitää huolta hygieniasta. Esimerkiksi Helsinki majoitus vaihtoehdot tarjoavat puhtaita hotelleja, mutta hygieniasta huolehtiminen matkustelun aikana on silti oleellista.

6. Vältä matkapahoinvointia

Jos olet altis matkapahoinvoinnille, sinun kannattaa varautua siihen etukäteen. Pidä huolta riittävästä nesteytyksestä ja syö pieniä määriä ruokaa matkan aikana. Voit myös helpottaa oloasi imeskelemällä kovia karkkeja tai inkiväärikarkkeja, jotka auttavat ruoansulatuksessa. Vältä kuitenkin inkiväärioluen juomista, sillä sokeripitoisuus voi pahentaa oloa.

7. Huolehdi ruokailusta lennolla

Lentokoneruoka ei yleensä ole parhaimmillaan, jos sitä ylipäänsä tarjotaan. Jos haluat välttää nälkää lennon aikana, kannattaa pakata mukaan omia välipaloja. Suositeltavia välipaloja ovat esimerkiksi sekoitus pähkinöitä, proteiinipatukat tai banaani. 

8. Ole ystävällinen kanssamatkustajille

Vaikka et haluaisikaan kuulla kanssamatkustajien elämäntarinoita, ystävällinen tervehdys ja hymy lentokoneeseen astuessa voivat luoda hyvän ilmapiirin. Haluat varmasti olla hyvissä väleissä ihmisen kanssa, jota joudut pyytämään nousemaan ylös, kun haluat päästä vessaan. Kohteliaisuus voi myös helpottaa yhteisen sävelen löytämistä, jos joku häiritsee uniasi tai ylittää jo valmiiksi niukan henkilökohtaisen tilasi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *