Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Lainaa.com

Eurooppa on täynnä upeita matkakohteita, joissa voi nauttia hyvästä ruoasta, kulttuurista, taiteesta ja erilaisista aktiviteeteista ilman, että maksat matkasta maltaita. Budjettimatkailijalle löytyy lukuisia hurmaavia ja yllättävän edullisia paikkoja, joissa voit kokea unohtumattomia matkailuelämyksiä yksin tai ystävien kanssa.

Tässä artikkelissa esittelemme parhaita kohteita edulliselle Euroopan lomalle sekä vinkkejä rahan säästämiseen matkakohteessa.

1. Ljubljana, Slovenia

Ljubljana, Slovenian pääkaupunki, tarjoaa upeaa arkkitehtuuria, kiehtovaa historiaa ja herkullista ruokaa edulliseen hintaan. Kaupunki on täynnä ilmaisia tai edullisia nähtävyyksiä, kuten museoita, kirkkoja ja linnoituksia. Voit myös tutustua Jože Plečnikin arkkitehtuurin mestariteoksiin ja nauttia edullisista ravintoloista. Ljubljanasta pääsee helposti myös päiväretkelle kauniille Bledin järvelle.

2. Jyväskylä, Suomi

Kotimaan matkailua ei sovi unohtaa. Suomessa matkustaminen on paljon edullisempaa kuin rajojen ylittäminen ja myös kotimaassamme riittää tekemistä ja harrastuksia. Jyväskylä on viehättävä opiskelijakaupunki, joka tarjoaa niin kulttuuria, luontoa kuin shoppailumahdollisuuksia.

Jyväskylä majoitus voidaan järjestää joko hotellissa tai esimerkiksi AirBnB:n kautta eikä Jyväskylässä yöpyminen ole kovin kallista.

3. Porto, Portugali

Porton kaupunki Pohjois-Portugalissa on suosittu matkakohde budjettimatkailijoille. Porto tarjoaa upeaa Art Deco -arkkitehtuuria, portviinien maistelua ja kävelyretkiä kaupungin viehättävillä kaduilla. Kaupunki on erittäin kävely-ystävällinen, ja siellä voi nauttia upeista näköaloista joen varrella. Päiväretki Douro-joen viinialueelle on myös ehdottomasti vaivan arvoinen.

4. Oulu, Suomi

Koe pohjoisen viehätys Oulussa. Vaikka Rovaniemi, Levi ja muut pohjoisemmassa sijaitsevat suositut matkakohteet voivat houkutella, ne ovat paljon kalliimpia kuin Oulu. Tämä kaupunki tarjoaa mahtavia ravintoloita ja mahdollisuuden luonnon helmassa rentoutumiseen.

Oulu hotellit ovat hinnaltaan kohtuuhintaisia, joten Oulussa viettää mielellään esimerkiksi viikonlopun.

5. Budapest, Unkari

Unkarin pääkaupunki Budapest tarjoaa viehätystä ja kulttuuria alhaisella hinnalla. Budapestista löytyy upeita nähtävyyksiä, kuten Unkarin parlamenttitalo ja Kalastajalinnake. Kaupungista löytyy myös edullisia majoitusvaihtoehtoja, ravintoloita ja yöelämää. Kuuluisat kylpylät, joista osa on yli sadan vuoden ikäisiä, ovat myös kohtuuhintaisia vierailupaikkoja. 

Loma Budapestissä voi olla hyvä lahja mummolle, joka rakastaa rentoutumista ja kylpylälomia.

6. Berliini, Saksa

Berliini on kaupunki, joka tarjoaa sekä kylmän sodan mystiikkaa että modernia arkkitehtuuria. Berliini on kulttuurin keskus, jossa on vilkas taide- ja ravintolaskene. Kaupungissa on myös edullisia majoitusvaihtoehtoja, ja se houkuttelee jatkuvasti luovia ihmisiä ja tietoisia matkailijoita. Berliini on myös erinomainen lähtökohta Itä-Euroopan matkoille.

7. Puglia, Italia

Italiaan matkustavat usein suuntaavat suosituimmille matkakohteille, kuten Roomaan, Venetsiaan ja Firenzeen, mutta Puglia tarjoaa upeaa arkkitehtuuria, herkullista ruokaa ja kaunista luontoa edullisemmin. Puglian alueelta löytyy ainutlaatuista arkkitehtuuria, kuten trulli-taloja, jotka ovat valkoisia, kartiomaisia kivitaloja. Alueella on myös kauniita rantoja, historiallisia kaupunkeja ja herkullista ruokaa.

8. Andalusia, Espanja

Andalusia tarjoaa upeita maisemia, kiehtovaa historiaa ja herkullista ruokaa edullisesti. Andalusian valkoinen kylien reitti, Pueblos Blancos, tarjoaa upeita näköaloja ja viehättäviä kyliä. Alueella voi myös tutustua Sevillan kaupunkiin, joka tarjoaa kauniita rakennuksia, flamencoa ja perinteisiä tapaksia. Andalusian alueella voi nauttia auringosta ja hyvästä ruoasta ilman suurta budjettia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *