Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Lainaa.com

Puutarha on paikka, jossa voimme nauttia rauhasta ja luonnosta. Jos sinulla on oma puutarha, haluat tietysti suunnitella sen niin, että haluat viettää siellä aikaa. Suomen kesä on lyhyt, joten monet haluavat ottaa kaiken irti upeista puutarhoistaan.

Voit hyödyntää puutarhan suunnittelussa ammattilaisen apua tai vaihtoehtoisesti voit suunnitella puutarhan itse. Puutarhaan voi saada upeaa uutta ilmettä yksinkertaisesti lisäämällä joitakin yksinkertaisia puutarhaelementtejä.

Tässä artikkelissa katsotaan muutamia vinkkejä, joiden avulla voit saada puutarhasi näyttämään entistä kauniimmalta.

Lisää eri tasoja

Tee puutarhastasi mielenkiintoisempi lisäämällä eri tasoja ulkotiloihisi. Tämä on hyvä tapa ohjata katsetta ympäri tilaa ja hyödyntää käytettävissä olevaa tilaa tehokkaasti. Voit luoda eri tasoja korotetuilla kukkapenkeillä tai tyylikkäillä modernilla portailla. Vesielementti, kuten hiljalleen virtaava vesiputous, voi tuoda puutarhaasi rauhallisuuden tunteen.

Korotetut kukkapenkit

Korotettuja kukkapenkkejä voidaan käyttää paitsi tasoittamaan puutarhaa myös luomaan erilaisia ominaisuuksia, kuten leikkaus- ja keittiöpuutarhoja. Korotetut kukkapenkit tarjoavat tyylikkäitä paikkoja kasvattaa omia hedelmiä, vihanneksia, yrttejä, kukkia ja monia muita puutarhan aarteita. Korotetut kukkapenkit voi löytää esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta.

Istutussuunnitelmat

Istutussuunnitelmat pehmentävät kovia elementtejä, kuten patiota, terassia ja laajoja ulkotiloja. Ne täydentävät puutarhasi suunnittelua ja viimeistelevät kokonaisuuden. Istutussuunnitelmat voidaan räätälöidä juuri sinun valitsemaasi väripalettiin sopiviksi. Toistuvalla ja kuvioidulla istutussuunnitelmalla voit luoda puutarhaasi värikkään ilmeen ja tekstuuria.

Puutarhapolut ja penkit

Puutarhapolkujen avulla voit ohjata ja houkutella ihmisiä tutkimaan ympäröivää aluetta. Ne luovat oman puutarhapolkusi ja tarjoavat lisää visuaalista kiinnostusta. Lisäksi polkuja voi käyttää hyvin myös lasten leikkipaikkana.

Polkujen varrelle voi asettaa puutarhapenkit. Niillä on mukava istua ja vaikka lukea kirjaa kauniina kesäpäivänä.

Ulkotilat ja oleskelualueet

Oleskelualueet puutarhassa ovat ihanteellisia paikkoja rentoutumiseen ja viihtymiseen. Voit luoda mukavia istuinalueita, ulkokeittiön tai jopa ulkoilmakahvilan. Valitse kalusteet ja sisustus, jotka sopivat puutarhasi tyyliin ja tarjoavat mukavuutta ja toiminnallisuutta.

Esimerkiksi Turku hotelli voi sisältää upeita ulkotiloja ja oleskelualueita, joista voit hakea inspiraatiota.

Ulkovalaistus

Ulkovalaistus on tärkeä osa puutarhasi suunnittelua. Se luo tunnelmaa ja korostaa puutarhan kauneutta myös iltaisin ja öisin. Voit käyttää erilaisia valaistusratkaisuja, kuten upotettavia valaisimia, valonauhoja tai koristeellisia lyhtyjä. Valitse valaistus, joka sopii puutarhasi tyyliin ja korostaa sen parhaita ominaisuuksia.

Esimerkiksi Black Friday tarjoukset voivat sisältää hyviä alennuksia ulkovalaistukseen.

Vesielementit

Vesielementit, kuten suihkulähteet, lampi tai pieni joki, voivat luoda puutarhaasi rauhallisen ja rentouttavan tunnelman. Ne tarjoavat myös elinympäristön monille kasvilajeille ja eläimille. Vesielementeissä voi olla erilaisia ​​muotoiluja, kuten moderni ja minimalistinen tai perinteinen ja luonnonläheinen.

Puutarhan taideteokset ja koristeet

Taideteokset ja koristeet voivat olla hieno tapa lisätä persoonallisuutta ja ainutlaatuisuutta puutarhaasi. Voit valita veistoksia, patsaita, metallitaidetta tai muita koristeita, jotka sopivat puutarhasi tyyliin ja heijastavat omaa makua ja mieltymyksiäsi.

Nämä kahdeksan elementtiä voivat täydentää puutarhakokonaisuuttasi ja luoda tilasta kauniin ja toimivan. Muista suunnitella puutarhasi omien tarpeidesi ja mieltymyksiesi mukaan. Ammattimainen puutarhasuunnittelija voi auttaa sinua löytämään parhaiten sopivat ratkaisut ja luomaan puutarhan, josta voit nauttia vuosi toisensa jälkeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *