Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Lainaa.com

Matkustaminen lasten kanssa voi olla sekä jännittävää että uuvuttavaa. Suunnittelun ja valmistelun avulla voit kuitenkin varmistaa, että matkastanne tulee hauska ja stressitön kaikille perheenjäsenille. 

Alla on jaettu parhaat vinkit matkustamiseen lasten kanssa, jotta voitte luoda unohtumattomia muistoja yhdessä. Olitpa sitten suuntaamassa lomalle rannalle, huvipuistoon tai vaikkapa kulttuuriretkelle, nämä vinkit auttavat sinua valmistautumaan ja nauttimaan matkasta täysillä. 

1. Valitse perheystävälliset matkakohteet

Matkakohteen valinta on ensiarvoisen tärkeää, kun matkustat lasten kanssa. Valitse kohteita, jotka tarjoavat monipuolisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä kaikenikäisille lapsille. Rannat, huvipuistot ja eläintarhat ovat usein suosittuja perheystävällisiä kohteita. Suomessa esimerkiksi Suomenlinna, Ranuan eläinpuisto ja PowerPark tarjoavat paljon tekemistä ja näkemistä lapsille.

2. Pakkaa fiksusti

Pakkaa matkalaukku fiksusti välttääksesi raskaiden laukkujen raahaamisen ja turhien tavaroiden mukaan ottamisen. Käytä pakkauskuutioita apuna ja rullaa vaatteet sen sijaan, että taittelisit ne. Tee pakkauslista hyvissä ajoin etukäteen, jotta tärkeät asiat eivät jää kotiin. Muista ottaa mukaan myös lapsille tarvittavat tavarat, kuten vaipat, pyyhkeet ja lelut.

Jos tarvitset uusia matkalaukkuja tai pakkauskuutioita, tarkista parhaat tarjoukset netistä.

3. Pidä lapset viihdytettyinä

Matkustaminen voi olla pitkä ja tylsä kokemus lapsille. Pidä lapset viihdytettyinä matkan aikana tarjoamalla heille erilaisia aktiviteetteja, kuten kirjoja, pelejä ja elektronisia laitteita. Voit myös leikkiä yhdessä matkalla tai kertoa tarinoita. Tärkeintä on pitää lapset aktiivisina ja kiinnostuneina, jotta matka sujuu mukavasti kaikille.

4. Pidä kiinni rutiineista

Lapsille rutiinit ja säännöllisyys ovat tärkeitä. Vaikka olettekin lomalla, pyrkikää pitämään kiinni tavanomaisista ruoka- ja lepoajoista. Tämä auttaa lapsia tuntemaan olonsa mukavaksi ja vähentää kiukkuisuutta. Suunnittele myös etukäteen aktiviteetteja ja pysykää niissä, jotta matka ei käy liian stressaavaksi.

5. Suunnittele etukäteen ateriat

Lasten kanssa matkustaessa on tärkeää suunnitella etukäteen ateriat. Pidä huoli siitä, että tiedätte, missä voitte syödä lapsiystävällisiä aterioita tai varatkaa mukaan omat eväät. Tutustu ravintoloihin ja ruokapaikkoihin matkakohteessa etukäteen, jotta tiedät, mitä odottaa. Kun lapset ovat tyytyväisiä ja kylläisiä, matkasta tulee huomattavasti miellyttävämpi kaikille.

6. Ole joustava

Matkustaessa lasten kanssa on tärkeää olla joustava. Asiat eivät aina mene suunnitellusti, ja yllätyksiä voi tulla matkan varrella. Varautukaa viivästyksiin ja huonoon säähän varaamalla ylimääräistä aikaa ja suunnittelemalla vaihtoehtoisia aktiviteetteja. Joustavuus auttaa pitämään matkasta positiivisen kokemuksen, vaikka kaikki ei menisikään suunnitelmien mukaan.

7. Pidä lapset turvassa

Lapsen turvallisuus on matkustaessa ensisijaisen tärkeää. Puhukaa lapsille turvallisuudesta ja ohjeistakaa heitä pysymään lähellä aikuisia ja välttämään vieraita. Varmistakaa, että lapset istuvat turvallisesti autossa ja valvokaa heitä lähellä vettä tai vieraita ympäristöjä. Huolehtikaa myös siitä, että lapsilla on tarvittavat rokotukset ja lääkkeet mukana matkalla.

8. Osallista lapset suunnitteluun

Kun suunnittelette perhelomaa, osallistakaa lapset suunnitteluun. Keskustelkaa matkasta heidän kanssaan ja antakaa heille mahdollisuus vaikuttaa matkan aktiviteetteihin. Voitte esimerkiksi antaa lapsen valita yhden aktiviteetin tai nähtävyyden. Lapset tuntevat olonsa tärkeiksi ja osallisiksi matkassa, mikä tekee matkasta heille entistäkin mielenkiintoisemman.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *